Nyhetsbrev – April 2019

 
NyhetsbrevRityta 1.png
 

 
situationbalt_gala_19-27.JPG

TACK FÖR EN MAGISK GALAKVÄLL!!!

31 710 kronor fick vi in, helt fantastiskt!

Med tanke på hur allt såg ut för några månader sedan, då krisen var total, tycker styrelsen att alla ska ge sig själv en stor och varm kram. Vilket otroligt jobb alla gjorde i planeringen och med arbetet under galan. Den hittills bästa gala vi arrangerat!

situationbalt_gala_19-61.JPG
situationbalt_gala_19-137.JPG

Vi hade cirka 200 personer i publiken som tillsammans samlade in 31 710 kronor under kvällen. En rekordsumma faktiskt. Förra året fick vi in 47 000 kronor, men då var Miljöpartiets pris på 10 000 kronor inräknat samt att två företag skänkte 2 500 kronor vardera. I år var det bara privatpersoner som skänkte och det var lite färre personer i publiken.

situationbalt_gala_19-133.JPG
situationbalt_gala_19-130.JPG

Efter galan har vi fått hyllningar från allt ifrån musiker som medverkade under kvällen till pensionärer i publiken och ljudteknikern (ljudtekniker brukar kunna vara ganska fåordiga och ha en förmåga att inte ta in vad som händer på scenen, så det är ett mycket gott betyg).

Den största överraskningen under kvällen var nog när vårt nyinstiftade hederspris “Elgapriset” skulle delas ut. Priset tilldelades nämligen vår älskade Elga Racene som rest hela vägen från Gaujiena för att ta emot priset på scenen. Det var inte ett öga torrt kan jag lova.

situationbalt_gala_19-80.JPG

Från och med nästa år kommer styrelsen att vid varje gala dela ut priset till en medlem som engagerat sig lite extra under året.

Ett stort tack till alla som var med och gjorde kvällen till vad den blev!

Läs HT:s fina artikel om galan och Elgas arbete här!

 

 
Leverans av växthuset till Mēri

RAPPORT FRÅN MARSRESAN

Nej, vi har inte rest till Mars, men under mars månad reste Oskar G, Clara och Oskar P ner till Gaujiena för att jobba med Växthusprojektet.

Under resan köpte vi bland annat in ett tredje växthus som kommer att byggas upp i byn Mēri, mellan Grundzale och Smiltene. Ni som var med på medlemsresan i somras kanske minns att vi besökte ett ungt par som samma dag hade köpt ett hus med ganska mycket mark. Kvinnan i familjen blev så inspirerad av det vi håller på med att hon kände att de också ville hjälpa till på ett liknande sätt i deras område. Hon hörde av sig till Elga och erbjud oss att sätta upp ett växthus på deras mark där behövande familjer i området får hålla till och odla gratis.

Med andra ord har nu Växthusprojektet spridit sig utanför Gaujiena. Helt fantastiskt!

Under resan hann vi även med att göra några hembesök med hjälpsändningar, samt göra en resa till staden Madona föra att köpa in värmesystemet till det stora växthuset i Gaujiena. Väl på plats visade det sig dock att sakerna som Elga hade budgeterat för inte riktigt passade vårt växthus. Därför blev det inga inköp förutom en kasse med rör som vi kommer kunna använda när resten av systemet väl köps in.

En lyckad resa trots att det här med värmesystem inte riktigt blev som vi tänkt oss.

 
 
 

 
Föreningsmässan 2019

LYCKAD MEDVERKAN PÅ FÖRENINGSMÄSSAN 2019

Den 23 mars medverkade vi på föreningsmässan i Delsbo Folketshus. Det blev en mycket lyckad dag med många intressanta möten med andra föreningar. Läs HT:s artikel om mässan här!

 

 
13914141_1075984972488362_922629512289985848_o.jpg

MEDLEMSRESAN 2019 - Sista anmälningsdag 15 april!

Det går fortfarande att anmäla sig till medlemsresan som kommer att äga rum mellan 17-23 juli.

Läs mer om resan och gör din intresseanmälan HÄR!

 

 
LRG_DSC00114.JPG

NÄSTA MEDLEMSMÖTE 5/5!

Vid nästa medlemsmöte den 5:e maj kommer vi att planera vidare om sommarens aktiviteter och, hur konstigt det än låter, börja planera 2020 års gala.

Det kommer även att bli ett separat informationsmöte om medlemsresan i anslutning till mötet.

 

Kommande evenemangRityta 1.png

Medlemsresan 17-23/7

Glöm inte anmäla er till medlemsresan! Sista anmälningsdag är 15 april. Länk finns längre upp i nyhetsbrevet.

Pop up-butik 4/5

Dakapo-gruppen planerar att köra pop up-butik med Selected Vintage på Aktivitetsfabriken lördag den 4 maj.

Hör av er om ni vill vara med och jobba. Mer info kommer i facebook-gruppen.


 

NÅGRA ORD FRÅN OSKAR

Återigen stort tack för galan. Det är så imponerande att se hur mycket alla har lärt sig sedan förra året. Alla gjorde ett kanonjobb!

OskarG2019Rityta 1.png
 
Oscar Gyllenhammar