VÅRA SAMARBETEN

Vår sekreterare Erik hjälpte till att packa lastbilen som åkte ner till Gaujiena i december 2016.

Vår sekreterare Erik hjälpte till att packa lastbilen som åkte ner till Gaujiena i december 2016.

 

Dakapo och Situation Baltikum har ett nära samarbete, som etablerades redan under föreningens första möte. Men Dakapos arbete har varit en avgörande pusselbit för projekten i Gaujiena enda sedan 2002. 

Varje år kör Dakapo ner tre lastbilar fulla med kläder till Gaujiena. På plats tar vår kontaktperson, Elga Racene hand om kläderna och ser till att de hamnar hos behövande.

En annan del av vårt samarbete med Dakapo är att våra medlemmar minst en lördag i månaden jobbar på Dakapos butik i Näsviken och hjälper till med med försäljningen och att sortera kläder.

Foto: Hudiksvalls Kommun

Foto: Hudiksvalls Kommun

 

LÄROVERKET

Föreningens verksamhet har sin grund i "Lettlandsresan". -En årlig biståndsresa för skolungdomar från högstadieskolan Läroverket i Hudiksvall, som arrangerades av den f.d. SO-läraren Ronald Krathmann mellan 1999 och 2016. 

Resan har engagerat hundratals ungdomar från Hudiksvall genom åren.

Situation Baltikum har fortsatt denna tradition och är i full gång med planerandet för 2019 års resa.

Varje år genomför Läroverket den så kallade "Lettlandsdagen" då alla elever på skolan ger sig ut på stan under en dag för att samla ihop pengar till projektet i Gaujiena. I år samlades 37 tusen kronor in denna dag.

2016 valde 140 elever "Lettland" som sina elevens val och arrangerade en stor loppis på Läroverket den 25 februari 2017. Loppisen drog in över 10 000 kronor till våra projekt nere i Lettland.

SkiljelinjeRityta 1.png
Under ett medlemsmöte i Hudikgymnasiets lokalet.

Under ett medlemsmöte i Hudikgymnasiets lokalet.

logo-340x156.png
 

Hudikgymnasiet har sedan starten av Situation Baltikum stöttat med hjälp och utrustning i samband med föreningens årliga insamlingsgala.

Hudikgymnasiet stöttar även föreningen genom att låna ut sina lokaler i samband med medlemsmöten och informationsträffar.