Summa 2019Rityta 1.png

Så mycket samlade vi in under 2018!

Här kan du läsa mer om hur vi fördelade pengarna.

 
SkiljelinjeRityta 1.png
 

HIT GICK PENGARNA

Under 2018 gick 91,5 procent av våra insamlade medel oavkortat till föreningens biståndsprojekt i östra Lettland.

 
SommarlägerRityta 1.png
Sommarl%C3%A4ger+2018.jpg

13 400 kronor användes till att arrangera ett sommarläger för fem barnfamiljer i stort behov av stöd. Lägret var uppdelat i flera tillfällen under sommaren. Under dessa tillfällen fick familjerna, steg för steg, lära sig att odla, skörda och ta hand om råvarorna så de håller över vintern. Läs mer om sommarlägret här!

 
Växthus.png

Se filmen om Växthusprojektet

13 200 kronor användes till att bygga vidare vårt största projekt hittills, Växthusprojektet. Utöver frön som vi fick sponsrade av Forsa Handelsträdgård, köptes planteringsredskap och värmeutrustning in. Se filmen ovan för att lära dig mer om Växthusprojektet och vad det bidrar till.

 
MatpaketRityta 1.png
Matpaket är en viktig del av de hjälpsändningar vi åker ut med under våra biståndsresor. Här berättar Situation Baltikums ordförande, Oskar Gyllenhammar, hur vi arbetar med matpaket.

12 400 kronor användes till att köpa in matpaket som delades ut till behövande under årets biståndsresor. Ett matpaket kostar cirka 100 kronor och räcker i upp till 3 veckor för en genomsnittlig familj. Se filmen ovan för att lära dig mer om våra matpaket.

 
PengagåvorRityta 1.png
Foto av Oskar Gyllenhammar 2018

24 500 kronor skänktes bort som direkta pengagåvor till de mest behövande för att exempelvis kunna betala elräkningen eller hyran.

 
Drogfri barndomRityta 1.png

10 300 kronor användes till att stötta de lokala kultur- och idrottsaktiviteterna i vårt projekt "En drogfri barndom". Vi stöttar bl.a den lokala kulturskolan med en summa för att möjliggöra för barn utan ekonomiska förutsättningar att delta i det årliga musiklägret och vi stöttar den lokala ungdomsledaren med idrottsredskap och ekonomiskt stöd. Se filmen ovan för att lära dig mer om vårt projekt ”En drogfri barndom”.

 
PunktinsatserRityta 1.png
public.jpeg

8 200 kronor användes till punktinsatser, som att köpa in en kokplatta eller en gastub till en spis för ett behövande hushåll. I år skänktes även 500 EUR till en grundskola till förmån för att alla elever på skolan skulle ha en chans att t.ex åka på utflykter med skolan.

 
 
SkiljelinjeRityta 1.png
 

Vill du ha en detaljerad bild av verksamhetsåret 2018, läs vår verksamhets- och förvaltningsberättelse, båda fastställda av årsmötet 2019, nedan:

 
 
 
 
 

STORT TACK FÖR ALLT STÖD UNDER 2018!