Vill du GE ETT BIDRAG?

swisha valfri summa till:

123-3218419

märk betalningen "gåva"

Ditt bidrag gör skillnad!

SITUATION BALTIKUMS SOMMARLÄGER ÄR IGÅNG!

Nu i juni startade vi upp vårt första stora projekt i Gaujiena, ett sommarläger för familjer i stort behov av stöd. Under detta första läger deltar 5 familjer, 14 barn och deras föräldrar.
Lägret är uppdelat i 5 tillfällen under sommaren, där familjerna kommer att få lära sig allt ifrån att odla sin egen mat till hygien, städning och matlagning. Och sedan blir det givetvis massa lek, skratt och aktiviteter.
Vi är väldigt stolta över att detta projekt har kommit igång. 
Stort TACK till alla som skänkt pengar och möjliggjort detta! 


Situation Baltikum är en biståndsorganisation baserad i Hudiksvall med verksamhet i östra Lettland.


STORT TACK

till alla sponsorer som gjorde årets biståndsresa till Lettland med elever från Läroverket, Bromangymnasiet och Hudikgymnasiet, möjlig!

Tack vare er kunde 19 elever följa med oss och göra skillnad på andra sidan Östersjön.


SE DOKUMENTÄREN "RESAN TILL KONTRASTERNAS LAND"

Se dokumentären om Ronald Krathmanns biståndsprojekt som idag drivs vidare av Situation Baltikum.


Följ vårt arbete via Instagram: @SITUATIONBALTIKUM


SÅ NÄRA LIGGER LETTLAND

Det finns stora skillnader mellan Sverige och Lettland. När man ser situationen i landet är det lätt att tro att det ligger väldigt långt bort från Sverige. Men Lettland är vår granne på andra sidan Östersjön.

HUR JOBBAR VI? Matpaket

En viktig del i vårt arbete på plats i Lettland, är att åka ut till de mest utsatta familjerna med kläder och matpaket. Ett matpaket kostar 100 kronor och räcker i genomsnitt i 2-3 veckor för en familj. 

SE FLER VIDEOS HÄR


VET DU HUR DET SER UT PÅ ANDRA SIDAN ÖSTERSJÖN?

Bara 70 mil (flygvägen) från Hudiksvall ligger en by som heter Gaujiena. Av naturen att döma, skulle det kunna vara vilket svenskt litet samhälle som helst. Men Gaujiena ligger i Lettland, 18 mil öster om Riga.

Där finns familjer som är så fattiga att de dricker regnvatten, att de är tvungna att sätta barnen på barnhem, att unga personer faller offer för trafficking. Allt för att skramla ihop till en drägligare tillvaro.

Under 25 års tid har Ronald Krathmann, tidigare lärare på Läroverket i Hudiksvall, tillsammans med Elga Racene, operatör på plats, och återbruk och biståndsföreningen Dakapo arbetat med ett långsiktigt biståndsprojekt på plats i östra Lettland. 2016 startades föreningen Situation Baltikum, för att förvalta och utveckla det arbete Ronald utfört under alla år.

LÄS MER HÄR