Punktinsats - ved

 

Under Situation Baltikums biståndsresa i maj, med skolelever från Hudiksvalls kommun, besökte vi pensionären Māra. Hon lever ensam i ett hus på den lettiska landsbygden med en pension som knappt räcker till hyran. När Maras barnbarn blev allvarligt sjukt under förra vintern lade hon sina sista besparingar på att barnbarnet skulle få åka utomlands och genomföra en livsavgörande operation.

När vi mötte Mara i maj var hon orolig inför vintern. Hon hade nämligen inte råd att köpa den ved hon behöver för att hålla huset varmt. Situation Baltikum beslutade att göra en punktinsats. Förra veckan anlände veden till Māra. Situation Baltikums operatör i Lettland, Elga Racene, var på plats och berättar att Māra blev lättad och lycklig och sänder varna hälsningar till alla som har hjälpt till.

Här är ett tydligt exempel på när vi kan göra viktiga punktinsatser som förändrar förutsättningarna för en persons liv. Stort tack till alla som stöttar oss i vårt arbete för en bättre situation på andra sidan Östersjön!

Māra med veden som Situation Baltikum finansierat

Māra med veden som Situation Baltikum finansierat

Māra under besöket på elevresan 2018

Māra under besöket på elevresan 2018

Vill du bidra? Swisha valfri summa till: 123 321 84 19

Läs mer om våra biståndsprojekt här!