Vi samlar in era gamla sport- och fotbollskläder under Hudik Cup 2018

image.png

Skänk era gamla fotbolls- och idrottskläder till Situation Baltikums projekt!

Under Hudik Cup den 15-17 juni (på ullsäter) och även under helgens lilla Hudik Cup (vid Glysis gräsplan), kommer Situation Baltikum att finnas på plats med ett insamlingstält, för att samla in gamla fotbollskläder, fotbollsskor, idrottskläder och liknande till vårt biståndsprojekt ”En drogfri barndom”. 

Har ni inga kläder att skänka men ändå vill bidra går det givetvis utmärkt att swisha valfri summa till 123 321 84 19, märk betalningen ”Hudik Cup”. Det går även bra att lägga en slant i bössan på Ullsäter. 

Alla kläder och pengar som kommer in under Hudik Cup går oavkortat till vårt projekt ”En drogfri barndom”.

Ungdomsledaren Raivis tar emot en väska med lagtröjor och målvaktshandskar som skänkts från Hudiksvall.  Foto: Elga Racene

Ungdomsledaren Raivis tar emot en väska med lagtröjor och målvaktshandskar som skänkts från Hudiksvall. Foto: Elga Racene

Pojke från Gaujiena spelar basket.  Foto: Oskar Gyllenhammar

Pojke från Gaujiena spelar basket. Foto: Oskar Gyllenhammar

Problem med alkohol- och drogmissbruk går lågt ner i åldrarna på den lettiska landsbygden. Förutom fattigdom och missbruk inom familjen är en stor orsak bristen på fritidsaktiviteter för barn och ungdomar.

Genom vårt projekt ”En drogfri barndom” satsar vi på att stötta de fantastiska ungdomsledarna på plats med redskap och ekonomiskt stöd för att möjliggöra en aktiv och drogfri fritid för barn och unga i Gaujiena. Projektet innefattar både idrott och kultur.

Situation Baltikum tror på att genom satsningar på barn och ungdomar kunna förändra situationen till det bättre för framtida generationer i Lettland.

Har ditt barn vuxit ur utrustningen? –Här är ett perfekt tillfälle att rensa garderoben och samtidigt göra en god gärning!

Swish: 123 321 84 19

Oscar Gyllenhammar