Nyhetsbrev – Februari 2019

 
NyhetsbrevRityta 1.png
 

 
IMGP0295.JPG

GALAN NÄRA ATT STÄLLAS IN!

Under galamötet den 10 februari var vi nära att ta beslutet att ställa in årets gala, detta på grund av att planeringen gått väldigt trögt. Det kom bland annat fram att vi inte hade någon ljudtekniker bokad. Kris!!

Men mötet beslutade att avvakta med att ställa in innan vi gjort ett rejält krafttag med att hitta en ljudtekniker och fler artister.

Krisen är nu över, Kents Ljud & Ljus ställer upp med ljudtekniker och teknik till en väldigt rabatterad summa, 6 250 kr, en summa som skulle varit långt över det dubbla om vi skulle ha betalat fullt pris. Detta gör Kents ljud till en av årets Huvudsponsorer. Vilka hjältar!

 

 
Styrelsen 2019Rityta 1.png

ÄNDRINGAR I STYRELSEN EFTER ÅRSMÖTET

Även om ansiktena är desamma så har det skett vissa förändringar i styrelsen efter årsmötet.

Oskar Gyllenhammar valdes om som ordförande för föreningen för en tid av två år. Josephine Hallberg och Alva Ehrnholm valdes om som styrelseledamöter för en tid av två år.

Under det konstituerande mötet, direkt efter årsmötet, valde styrelsen inom sig vice ordförande, kassör och sekreterare. Förändringar från förra året är att Erik Bäckström tagit över rollen som vice ordförande efter Josephine Hallberg, som sitter kvar i styrelsen som ledamot. Den andra förändringen är att Tina Tufan tagit över rollen som sekreterare efter Erik Bäckström. Alva Ehrnholm valdes om som kassör.

 

UPPDATERADE STADGAR

Under årsmötet antogs styrelsens förslag på uppdateringar i stadgarna. De nya stadgarna finns att läsa här!

 

 
logodakapo.jpg

DAKAPO FUNDERAR PÅ ATT FLYTTA TILL STAN

Oskar och Erik var inbjudna som representanter från SB:s styrelse till Dakapos månadsmöte måndagen den 11 februari. Under mötet tog Oskar och Erik upp idén om att flytta delar av Dakapos verksamhet till Hudiksvall. Förslaget mottogs positivt och Oskar och Krattan fick uppgiften att börja leta efter passande alternativ till lokaler.

I ett första skede funderar Dakapo på att flytta klädavdelningen till Hudiksvall, men behålla prylavdelningen i Näsviken. Men på sikt verkar intresset ligga i att flytta hela verksamheten till stan, men eventuellt behålla Hyveln (Dakapos röda hus) som lager.

 

 

MINDRE RESA I MARS

Mellan 7-10 mars åker vi ner ett gäng till Lettland för att köpa in de sista komponenterna till växthuset. Vi kommer också att hinna med att åka ut med lite hjälpsändningar.

Efter att Oskar skrev ut frågan om två medlemmar ville följa med till självkostnadspris i Facebook-gruppen fick vi in två svar. Gruppen blir Oskar Gyllenhammar, Josephine Hallberg, Oskar Pousard och Clara Beijer Peyerl.

 

 
LRG_DSC00114.JPG

NÄSTA MEDLEMSMÖTE 3/3 – INFO OM MEDLEMSRESAN 2019!

Vid nästa medlemsmöte den 3 mars kommer det bland annat att informeras om medlemsresan som går av stapeln i juli. Är ni intresserade av att följa med är det en utmärkt idé att komma på mötet. Sedan kommer det självklart att bli väldigt mycket fokus på galan.

 

Kommande evenemangRityta 1.png

Föreningsmässan 23/3

Vi deltar på föreningsmässan den 23 mars i Delsbo Bygdegård. Kontakta Clara Beijer i eventgruppen om ni vill vara med och hjälpa till under eventet

Klädbytardag 9/3

Vi är inbjudna att sköta fikaförsäljningen under Hej Systers klädbytardag för kvinnor lördag den 9 mars på IOGT-NTO i Hudiksvall. Vi kommer även få ett hörn för en minivariant av Selected Vintages pop up-butik. Hör av er till någon i eventgruppen om ni vill vara med och hjälpa till!


 

NÅGRA ORD FRÅN OSKAR

Galan, galan, galan. Det är lite panik nu! Men gör vi det här tillsammans kommer det att gå jättebra! Hoppas fler kommer på nästa möte så vi verkligen kan få till de sista detaljerna. Då är jag övertygad om att det kommer att bli en fantastisk gala!

OskarG2019Rityta 1.png
 
Oscar Gyllenhammar