Lettlandsresan 2023

Mellan 15-21 maj genomförde vi Lettlandsresan 2023. Det blev den första resan med skolelever sedan 2019, pga pandemin och kriget i Ukraina. Det blev en vecka med många intryck och många fina reflektioner från eleverna.

Vi hann med att dela ut matpaket och andra förnödenheter till ett stort antal barnfamiljer och pensionärer i stort behov av stöd. Vi hann också med att ställa till med ballongparty på kindergarten och på internatskolan, där det bor barn med familjer som inte klarar av att ta hand om dem av olika anledningar. Vi hann även med ett studiebesök på ett boende för ukrainska flyktingar, där vi fick ta del av deras gripande livsöden och berättelser från kriget som just nu pågår i deras hemland. Slutligen hann vi också med att göra en resa till Riga för att få ett historiskt perspektiv på den problematik vi har mött under veckan. Det blev en historisk stadsvandring, en guidad rundtur på ockupationsmuseet och ett besök i minnesparken efter koncentrationslägret i Salaspils.

Vi vill rikta ett stort tack till Läroverket och de lokala företag och organisationer som har möjliggjort årets Lettlandsresa och bl.a har sponsrat elevernas resekostnader:

Huvudsponsorer: Hälsinglands Sparbank och Dakapo Återbruk & Bistånd

Hexatronic, Kiwision, Monitor ERP System AB, XLENT, Olle Andersson Bilverkstad AB Fagerströms Karamellfabrik, Folktandvården och Röda Korset

Utan er hade resan aldrig kunnat genomföras

Fortsätt stötta vårt arbete. Swish: 123 321 84 19

Föregående
Föregående

Hudiksvall vi behöver er hjälp

Nästa
Nästa

Tack för årets galakväll!